Jak často chodíš na můj blog?

sobota 22. října 2011

PPP


PPP - porucha příjmu potravy. Když se o tom začne mluvit, představím si vyhublé modelky. :( S PPP se spojují dvě nemoci - bulimie a anorexie. Anorexie je taková známější. Mluví se o ní ve spojitosti s mladými dívkami ve věku 14,15 a 16 let. Projevuje se tak, že si dívka myslí, že je tlustá a přestane jíst, nejdřív si myslí, že jen na chvilku, ale tělo si zvykne a přestane příjmat jídlo, když chce začít dívka znovu jíst.
Tím se dostáváme k bulimii, dívka se přejídá, nebo jí normálně, také si připadá tlustá tak začne zvracet, nejdříve jen jídlo, potom i vodu a konec je stejný jako u anorexie tělo si zvykne a když chce začít dívka zase znovu normálně jíst, tělo to odmítá. Když v obou případech toto nastane, měla by se vyhledat lékařská pomoc.
Jak už jsem říkala, o těchto nemocích se mluví hlavně ve spojitosti s dívkami, to ale neznamená, že kluci jsou z toho venku. I ti můžou trpět bulimií, nebo anorexií, ale těchto případů není tolik jako u dívek, proto se o tom tolik nemluví, já si ale myslím, že je to chyba, protože bychom měli brát zřetele i na chlapce. To, že se o tom tolik nemluví neznamená, že se to neděje..!

Žádné komentáře:

Okomentovat